Balancing Syphon Coffee Maker Goud

€249,95

Een prachtige gouden Balancing Syphon om de heerlijkste koffie zelf te zetten.

In stock

SKU: HG2304. Category: .

De Balancing Syphon

Deze prachtig vormgegeven Balancing Syphon is de meest elegante manier om een warme koffie te zetten. Gebaseerd op het patent van Louis Gabet uit 1844 werd de Balancing Syphon, ook bekend als Royal Coffee Maker of Belgian Coffee Maker, een grote hit in 19e eeuws Parijs. Daar was het oudere systeem met twee onder elkaar geplaatste bollen uit de mode geraakt en werd deze methode als superieur gezien. De Balancing Syphon is zeer decoratief maar maakt ook uitstekende koffie doordat de temperatuur mechanisch perfect wordt gecontroleerd. Een prachtige eye-catcher die de sfeer van 19e eeuwse technologische ontwikkelingen en optimisme van de Parijse grande epoche perfect weergeeft.

De werking

Syphon koffie werkt door middel van vacuum en overdruk. Doordat het water wordt verhit neemt de druk in de metalen karaf toe waardoor er water via de syphon in de glazen kan met gemalen koffie wordt geperst. Door het vernuftige balans stijgt hierdoor de karaf met water en loopt de rest van het water in de kan met koffie. Een slim mechanisme dooft het vlammetje waardoor de temperatuur in de karaf weer daalt en onderdruk ontstaat. Hierdoor wordt de koffie weer opgezogen, zakt de karaf weer naar beneden en loopt alle koffie vanzelf in de metalen karaf. Het filter houdt de koffiegrond in de glazen kan en de koffie kan via een kraantje uit de metalen karaf worden getapt. Door de vacuumwerking en de afwezigheid van een directe hittebron op de koffie wordt oxidatie van de koffie verminderd en blijven de smaken optimaal.

The Bucket List

De Balancing Syphon koffiemaker was ook te bewonderen in de hitfilm “The Bucket List” met Jack Nicholson en Morgan Freeman. In deze film zet de excentrieke miljonair Edward Cole (gespeeld door Jack Nicholson) uitsluitend zijn Kopi Loewak koffie met een Balancing Coffee Syphon. Wat u ook van Kopi Loewak vindt, de Balancing Syphon blijft een van de beste én elegantste manieren om warm koffie te zetten.

Reviews