Cafe de Amour Slow Coffee Server Bumblebee

€14,95

Prachtige zwarte Slow Coffee server voor perfecte filter koffie.

SKU: HG2210BK. Category: .

Cafe de Amour Slow Coffee Server Bumblebee

Deze decoratieve glazen koffiepot van Cafe de Amour is helemaal van glas en heeft een inhoud van 600ml, goed voor 4 koppen filterkoffie. Direct op de pot is het filter te plaatsen waardoor geen apart drip station nodig is. Meegeleverd is een glazen stop om de pot af te sluiten en de koffie langer warm te houden.

Hoe filterkoffie te zetten

Filterkoffie zetten is erg eenvoudig. Voor het zetten is het verstandig eerst het filter te bevochtigen om eventuele smaak van het filter vast te verwijderen. Plaats hiervoor de dripper op de kan (of het dripstation) en plaats een filter in de dripper. Schenk met uw schenkkan vast wat heet water over het lege filter zodat het helemaal bevochtigd is. Wals het hete water door de koffiepot om hem voor te verhitten en giet het daarna weg. Vul nu het bevochtigde filter met koffie. Als vuistregel kunt u 10 gram koffie per kopje aanhouden en hier mee variëren naar basis van de smaak van de koffie. Maal deze koffie middelgrof (of koop de koffie met filtermaling). Schenk nu gedoseerd wat heet water (van ong. 90 graden, dus niet kokend) over de koffie om deze geheel te bevochtigen. Deze fase wordt de “Bloom” genoemd en u ziet de koffie licht uitzetten. Na enkele minuten kunt u gedoseerd water op blijven schenken zodat de koffie altijd blijft druppelen maar er geen diepe laag water bovenop de koffie blijft staan. Op de kan kunt u zien hoeveel koppen u al heeft gevuld.

Flash Brew of Japanese Iced Coffee

Slow Coffee sets, of filterkoffiesets, kunnen ook gebruikt worden om Flash Brew ijskoffie te zetten. Deze koffie, die ook bekend staat als Japanese Ice Coffee, is een makkelijke manier om zelf ijskoffie te zetten. Bereid de set voor net als u bij een normale filterkoffie zou doen. Plaats dan ijsklonten in de koffiepot (2 per kop) en vul de dripper met koffie. Deze mag iets fijner gemalen en u kunt iets meer koffie gebruiken afhankelijk van de soort koffie. Zet daarna de hete koffie direct over ijs zodat deze meteen wordt teruggekoeld. Heerlijk zwart maar kan ook goed met melk of siroop worden gedronken!

Reviews