Klassieke Dutch Coffee Maker vierkant (600cc)

€249,95

De klassieke vierkante Dutch Coffee maker met een capaciteit van 600ml. Ideaal voor thuisgebruik, op kantoor of voor de kleine horeca.

In stock

Browse Wishlist

Klassieke Dutch Coffee maker vierkant

De klassieke Dutch Coffee maker van het Taiwanese Cafe de Tiamo. Het ontwerp van deze Dutch Coffee maker is zeer klassiek te noemen en komt u in Zuid Korea of Japan (met name in Kyoto) op elke straathoek tegen. Deze compacte Dutch Coffee maker zet voor 600cc aan Dutch Coffee en is daarmee uitermate geschikt voor thuisgebruik, op kantoor of voor de kleinere koffiezaak.

Over Dutch Coffee

Dutch Coffee komt voort uit een fusie van 17e eeuwse Nederlandse handelsgeest en Aziatisch vernuft. Doordat de koffie ijskoud wordt gezet vervliegen de aroma’s niet uit de koffie en oxideert deze niet. Een super smaakvolle koffie die veel minder bitter en zuur is dan elke warm gezette koffie. Doordat elk druppeltje afzonderlijk door de koffie drupt kan deze maximale smaken onttrekken waardoor Dutch Coffee de meest smaakvolle en complexe koffies geeft. Voor meer informatie over Dutch Coffee kunt u terecht op www.dutch-coffee.nl.

Dutch Coffee en Cold Brew Coffee

Dutch Coffee en Cold Brew coffee worden wel eens door elkaar gebruikt, maar dit is niet correct. Cold Brew is een immersie methode waarin koffie wordt geweekt in water. Doordat het water steeds minder smaak op kan nemen als het verzadigd raakt is Cold Brew wat vlakker en minder complex van smaak, waar bij een Dutch Coffee elk druppeltje weer maximale capaciteit heeft om smaak op te nemen.

Zelf Dutch Coffee zetten

Dutch Coffee is eenvoudig te zetten terwijl er wel veel opties zijn om met verschillende variabelen te experimenteren. Maal eerst 65 gram koffie iets grover dan u filter koffie zou malen (4.2 op een 1-6 schaal waarbij 1 het fijnst is). Plaats dan eerst het katoenen bodemfilter in de middelste karaf, en vul deze voorzichtig met de koffie. Plaats dan een papieren bovenfilter op de koffie en zet de karaf op zijn plek. Vul dan de bovenste karaf met 700ml ijswater (300gr ijs, 400gr water). Stel nu het kraantje zo in dat er 4 druppels per 10 seconden door de koffie vallen. Deze zullen via het middelste karaf door het spiraaltje druppel in de koffiekaraf onder terecht komen. Als de koffie is doorgelopen in 3-5 uur kunt u deze in een afgesloten fles een maand in de koeling bewaren.

Reviews