Tiamo V02 Slow Coffee dripper porselein

€13,95

Deze witte porseleinen V02 slow coffee dripper (identiek aan de bekende V60) geeft een heerlijk gebalanceerde koffie door het gebruik van hoogwaardig porselein.

In stock

SKU: HG5538W. Category: .

Tiamo V02 slow coffee dripper

De porseleinen dripper van Tiamo is ideaal om thuis heerlijke slow coffee, zoals handgegoten filterkoffie ook wel genoemd wordt, te zetten. Door de grote opening en diepe groeven wordt het water gelijkmatig door de koffie geleid voor een perfecte, heldere kop filterkoffie. Door het gebruik van hoogwaardig porselein worden de zuren uit de koffie meer in balans gebracht. Perfect dus voor liefhebbers van gebalanceerde milde koffies en om een unieke smaak uit uw favoriete specialty coffee te halen.

Hoe filterkoffie te zetten

Filterkoffie zetten is erg eenvoudig. Voor het zetten is het verstandig eerst het filter te bevochtigen om eventuele smaak van het filter vast te verwijderen. Plaats hiervoor de dripper op de kan (of het dripstation) en plaats een filter in de dripper. Schenk met uw schenkkan vast wat heet water over het lege filter zodat het helemaal bevochtigd is. Wals het hete water door de koffiepot om hem voor te verhitten en giet het daarna weg. Vul nu het bevochtigde filter met koffie. Als vuistregel kunt u 10 gram koffie per kopje aanhouden en hier mee variëren naar basis van de smaak van de koffie. Maal deze koffie middelgrof (of koop de koffie met filtermaling). Schenk nu gedoseerd wat heet water (van ong. 90 graden, dus niet kokend) over de koffie om deze geheel te bevochtigen. Deze fase wordt de “Bloom” genoemd en u ziet de koffie licht uitzetten. Na enkele minuten kunt u gedoseerd water op blijven schenken zodat de koffie altijd blijft druppelen maar er geen diepe laag water bovenop de koffie blijft staan. Op de kan kunt u zien hoeveel koppen u al heeft gevuld.

Flash Brew of Japanese Iced Coffee

Slow Coffee sets, of filterkoffiesets, kunnen ook gebruikt worden om Flash Brew ijskoffie te zetten. Deze koffie, die ook bekend staat als Japanese Ice Coffee, is een makkelijke manier om zelf ijskoffie te zetten. Bereid de set voor net als u bij een normale filterkoffie zou doen. Plaats dan ijsklonten in de koffiepot (2 per kop) en vul de dripper met koffie. Deze mag iets fijner gemalen en u kunt iets meer koffie gebruiken afhankelijk van de soort koffie. Zet daarna de hete koffie direct over ijs zodat deze meteen wordt teruggekoeld. Heerlijk zwart maar kan ook goed met melk of siroop worden gedronken!

Reviews